În perioada decembrie  2021 – februarie  2022, asistenții medicali comunitari, voluntari în cadrul proiectului IRIS – INTEFRATION OF ROMA THROUGH INNOVATIVE SKILLS suplimentar activității de furnizare de servicii de sănătate, au făcut vizite în comunitatea marginalizată LUMEA NOUĂ în mod deosebit pentru informarea și educarea femeilor și a tinerelor mame.

Cu prilejul vizitelor au fost distribuite pliante informative și educative privind igiena, alimentația sănătoasă, diversificarea la copii, efectele zaharului asupra organismului copiilor, mijloace de contracepție, administrarea corectă a suplimentelor alimentare, importanța respectării schemei obligatorie de vaccinare la copii, efectele paraziților în organism etc.

De asemenea au fost distribuite materiale consumabile medicale, medicamente, suplimente alimentare, igienico – sanitare pentru beneficiarii proiectului, persoane de etnie romă din ZUM Alba Iulia*, au fost administrate tratamente injectabile și s-au realizat programări la medici specialiști, analize medicale sau RMN.

Prin bunăvoința unor persoane anonime au fost distribuite și articole de îmbrăcăminte pentru femei și copii. Având în vedere actual context pandemic, beneficiarii au fost informați și mobilizați pentru vaccinul anticovid.

Pentru a preveni răspândirea coronavirus, precum și pentru a proteja sănătatea celor care au fost implicați în activitățile derulate și a beneficiarilor au fost respectate toate măsurile și rigorile impuse de către autorități, întâlnirile desfășurându-se în aer liber, cu păstrarea distanței sociale.