Vizitatorii ediției din acest an a „Târgului Grădinarului” desfășurat în perioada 25 – 27 martie, pe latura de vest a șanțurilor Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, au avut plăcuta surpriză de a se întâlni cu echipa de implementare și voluntarii proiectului „IRIS-INTEGRATION OF ROMA THROUGH INNOVATIVE SKILLS”.

Aceștia au derulat o campanie  de conștientizare care are ca și scop promovarea respectării drepturilor romilor, lupta împotriva antigipsismului, stereotipurilor și hărțuirii.

Echipați cu tricouri personalizate prin care provează proiectul IRIS, ei au stat de vorbă cu oamenii, le-au explicat ce înseamnă să fii discriminat, oferindu-le exemple concrete și le-au împărțit pliante care abordează temele centrale ale campaniei de conștientizare de tip open-space.

Participanții au primit cu bucurie și încredere demersul echipei de implementare și voluntarilor, parte a proiectului IRIS, finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014 și Guvernul României, Apelul nr. 1 „Creșterea incluziunii și abilitatea romilor”, Aria de program în care se înscrie apelul Aria 7 „Incluziunea și abilitatea romilor”, cu asistență financiară nerambursabilă de 1.966.006,00 lei.

Campanie la Târgul Grădinarului – ziua întâi:

Campanie la Târgul Grădinarului – ziua a doua:

Campanie la Târgul Grădinarului – ziua a treia: